Турският президент Реджеп Ердоган изрази надежда, че газът, който трябва

...
Турският президент Реджеп Ердоган изрази надежда, че газът, който трябва
Коментари Харесай

Ердоган: Надявам се, че газът от „Турски поток“ скоро ще е в Сърбия

Турският президент Реджеп Ердоган изрази вяра, че газът, който би трябвало да тече по „ Турски поток “, скоро ще стигне и до Сърбия. Това се случи по време на взаимна конференция със сръбския си сътрудник Александър Вучич в Белград, съобщи БГНЕС.

„ Надявам се, че в най-кратко време достъп до газа ще получат доста наши другари, както и Сърбия. Имаме контакти с съветския президент и считам, че (Владимир) Путин няма да има нищо срещу това, скоро газът може да влезе и в Сърбия “, съобщи Ердоган.

По-рано сръбският министър на енергетиката Александър Антич съобщи, че съществена тематика на диалозите сред Вучич и Ердоган ще бъде точно „ Турски поток “. По думите му Вучич „ отделя огромно внимание на този въпрос “.

След днешната си среща с Ердоган, сръбският президент съобщи, че е удовлетворен от договарянията.

„ Сърбия гледа на Турция като на другарска страна и счита да продължава в същия дух. Сърбите бяха едни от първите, осъдили опита за държавен прелом в Турция. Белград в никакъв случай няма да влезе в каквито и да било враждебни към Турция обединения. Надявам се, че нашата дружба ще донесе на страните ни огромни резултати”, означи сръбският водач.

Вучич заяви, че по време на визитата на Ердоган е реализирана договореност за сключване на 12 съглашения, измежду които основното е Обща политическа декларация за основаването на Висш съвет за съдействие сред двете страни.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР