Турският президент Реджеп Ердоган и руският му колега Владимир Путин

...
Турският президент Реджеп Ердоган и руският му колега Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин и Ердоган обсъдиха Либия и Сирия в телефонен разговор

Турският президент Реджеп Ердоган и съветският му сътрудник Владимир Путин организираха телефонен диалог за обстановката в Либия, оповестява „ Сабах “, представен от БГНЕС.
Двамата водачи разискаха и районните развития, в това число Сирия.
Следващият месец Ердоган и Путин ще се срещнат, с цел да обсъдят детайлностите за проекта, основан от Турция за оказване на военна поддръжка на интернационално приетото държавно управление на Либия, съобщи Кремъл по-рано през днешния ден.
" Русия поддържа всички старания на обособените страни във връзка с намирането на решение на либийската рецесия ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Турция и Либия подписаха две обособени покупко-продажби на 27 ноември след среща сред Ердоган и ръководителя на съвета на Правителството на националното съглашение Файез ал Сарадж в Истанбул. Една от покупко-продажбите е извънредно значима за предоставяне опция на Турция да подсигурява правата си в Средиземноморието, като в същото време предотвратява всевъзможни в действителност дейности, подхванати от други страни в района. Другото съглашение обрисува военното съдействие.
Сделката предлага турска поддръжка за основаването на сили за бързо реагиране на полицията и военните в Либия, както и засилено съдействие в разузнаването и в отбранителната промишленост. След съглашението за военно съдействие Ердоган съобщи, че Анкара може да обмисли изпращането на войски в Либия, в случай че либийското държавно управление изиска военна помощ. В резултат на това съглашението стана една от водещите тематики в дневния ред на Народното събрание.
Сделката обрисува основаването на военно отделение с функционалност на полицейски сили, които да действат в Либия с турско образование. Турция също ще даде съвещания, опит, обмисляне и съоръжение. Тя също по този начин обрисува основаването на офис за образуване на съдействие в региона на защитата и сигурността сред двете страни.
Освен това съглашението включва и опцията двете страни да си сътрудничат в региона на сигурността и защитата, битката против тероризма и незаконната миграция, както и сигурността на морското, въздушното пространство и сухопътните граници и предотвратяването на контрабандата. Двете страни също би трябвало да работят дружно за образование и продан на информация при естествени бедствия, осъществяване на взаимни учения, ръководство на личния състав и двустранни публични визити. Очаква се двете страни да обменят и разследваща информация, да си сътрудничат по оперативни и логистични въпроси и да обменят информация за логистични системи, военна медицина и здравни услуги, електронни осведомителни системи, киберзащита, отбрана на мира, филантропична помощ и битка с пиратите. Ще има и продан на личен състав за възстановяване на професионалното образование, както и обществени, спортни и културни събития.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР