Турският президент Реджеп Ердоган е уверил в телефонен разговор президента

...
Турският президент Реджеп Ердоган е уверил в телефонен разговор президента
Коментари Харесай

Турция застана зад Азербайджан

Турският президент Реджеп Ердоган е уверил в телефонен диалог президента на Азербайджан Илхам Алиев в солидарността на Турция, като е заречен, че тя ще продължи и в бъдеще с разбирането за " един народ, две страни ", съобщи Анадолската организация.

В изказване в Туитър Ердоган съобщи, че Армения с " следващото нахлуване против Азербайджан " още веднъж е посочила, че съставлява най-голямата опасност за мира и сигурността в района.

" Турският народ, както постоянно до момента, и през днешния ден е на страната на своите азербайджански братя с всички свои благоприятни условия ", добави президентът. Ердоган упрекна интернационалната общественост в двойни стандарти, като по думите му тя не е посочила нужната и задоволителна реакция " по отношение на провокативната експанзия на Армения ".

През последните часове още веднъж ескалира напрежението сред двете страни. Както Армения, по този начин и Азербайджан бяха част от Съветския съюз преди разпадането му през 1991 година В продължение на четири десетилетия те са в задънена улица поради неразрешения спор за Нагорни Карабах, интернационално приет като част от Азербайджан, само че следен от етнически арменци. Въпреки че през 1994 година беше контрактувано преустановяване на огъня, Азербайджан и Армения постоянно се упрекват взаимно в набези. Конфликтът тормози западните и районните страни, тъй като може да аргументи неустойчивост в Южен Кавказ, който служи и като кулоар за значими газопроводи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР