Турският президент Реджеп Ердоган бе домакин в Анкара вчера на

...
Турският президент Реджеп Ердоган бе домакин в Анкара вчера на
Коментари Харесай

Ердоган събра президентите на Русия и Иран за Сирия

Турският президент Реджеп Ердоган бе хазаин в Анкара през вчерашния ден на президентите на Русия и Иран Владимир Путин и Хасан Рохани. Тримата президенти разискаха обстановката в Сирия и комисията за подготовка на новата конституция на Сирия в границите на следващата среща от " формата от Астана ".

Идлиб е последната огромна област, останала под контрола на въоръжените бунтовници. В последните седмици обаче сирийската войска напредва в региона. Русия акцентира, че прекратяването на огъня в никакъв случай не се е отнасяло за терористичните групировки, а единствено за цивилното население. Турция, където към този момент живеят над 3.5 млн. сирийски бежанци, пък се притеснява от нова бежанска вълна от северната сирийска провинция. По-рано турският водач Реджеп Ердоган предизвести, че при възможна нова бежанска вълна страната му няма да може да се оправи със обстановката и може да бъде принудена „ да отвори вратите “ към Европа.

Ердоган организира двустранен диалог с Владимир Путин, траял час и половина, заяви Анадолската организация. Преди това Владимир Путин и водената от него делегация организираха двучасова среща с иранската делегация, водена от Рохани.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР