Турският президент Ердоган заяви днес, че не иска ограничение на

...
Турският президент Ердоган заяви днес, че не иска ограничение на
Коментари Харесай

Ердоган уточнява - нямал предвид ограничения за капиталовите потоци

Турският президент Ердоган съобщи през днешния ден, че не желае ограничаване на финансовите потоци, разяснявайки мненията си , които направи в неделя, призовавайки кабинета да блокира предприемачи " предатели ", които се пробват да реалокират активи в чужбина , оповестява " Ройтерс ".

В тирада в столицата Анкара Ердоган сподели, че предприемачите би трябвало да заемат патриотична позиция, защото Турция е изправена пред офанзиви против стопанската система си , само че няма нищо неприятно да изпращат пари в чужбина за вложения .

" Не желая или не издавам заповед за ограничение на финансови потоци ", прецизира той. " Това, което споделям, е, че нашите предприемачи би трябвало да заемат локална и национална позиция , когато нашата страна е изправена пред офанзиви и старания да се сложи нашата стопанска система под напън ".

 Ердоган разгласи всички предприемачи, изнасящи капитали в чужбина, за предатели
Ердоган разгласи всички предприемачи, изнасящи капитали в чужбина, за предатели

Не можем да се отнасяме общително към тези, които печелят в тази страна, а след това се пробват да отнесат тези доходи в чужбина, разяснява той

" Ние в никакъв случай не сме и имали какво да кажем на тези, които пращат средства в чужбина за вложения ", разяснява той, като разясни, че " предателите " са тези, които изнасят пари в чужбина и са свързани с кюрдските бойци или са поддръжници на основания в Съединени американски щати свещеник Гюлен , упрекван за миналогодишния прелом.

Неговите мнения поддържаха възобновяване на лирата , която стигна до 3.9015 по отношение на $, спрямо петъчното привършване на 3.9135, като отслабна до 3.9456 в търговията при започване на понеделник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР