Турският президент Ердоган е убеден, че новият завод на Фолксваген

...
Турският президент Ердоган е убеден, че новият завод на Фолксваген
Коментари Харесай

Ердоган иска Фолксваген. На всяка цена

Турският президент Ердоган е уверен, че новият цех на " Фолксваген " ще бъде издигнат точно в Турция. Той желае тази инвестиция непременно. Защото от нея зависи доста. Ето какво пишат по тематиката две немски издания, представени от " Дойче веле ".

Ердоган е прочут с желанията си към колите " Мерцедес " - още до момента в който е кмет на Истанбул, поръчва рейсове за градския превоз от тази марка, с които да замести дотогавашните икаруси. А когато става министър-председател, купува за ведомството си 10 мерцедеса на стойност 1.5 млн. евро. Самият той по това време също кара мерцедес - реставриран S600. Напоследък обаче броят на фолксвагените в служебния автопарк на президента непрекъснато пораства, споделя турският публицист Джан Дюндар на страниците на немския " Ди цайт ".

Дюндар напомня тези обстоятелства, с цел да изясни казаното от Ердоган на среща с ръководителя на Съюза на таксиметровите водачи: " Фолксваген " ще построи фабрика в Турция и в следствие от тази инвестиция всички вие ще получите фолксвагени. " Президентът декларирал също така, че щял да помоли немския тръст да създаде специфичен модел за турските таксиметрови водачи. Към този миг медиите съобщаваха, че " Фолксваген " още се колебае сред България и Турция. Да, в България работната ръка е по-евтина, само че се твърди, че Турция е приела всички условия на концерна и е предложила държавни гаранции.

Ако успее да притегли " Фолксваген "

Всичко това не значи, че в желанията на Ердоган са настъпили някакви основни промени. " Фолксваген " не е станал обичана марка на турския президент - той просто се нуждае от вложения както в стопански, по този начин и в политически проект, уверен е Джан Дюндар. Защото по никакъв начин не е елементарно да се намерят вложители за една страна, в която режимът потъпква правовата страна и където е надвиснала опасността от икономическа рецесия. Ако успее да притегли " Фолксваген ", Ердоган ще може да употребява тази гигантска инвестиция, с цел да оправдава режима си и да притегли и други концерни, отбелязва Дюндар в " Ди цайт ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР