Турският премиер Бинали Йълдъръм съобщи, че турските въоръжени сили са

...
Турският премиер Бинали Йълдъръм съобщи, че турските въоръжени сили са
Коментари Харесай

Война! Турската армия навлезе в Сирия

Турският министър председател Бинали Йълдъръм заяви, че турските въоръжени сили са навлезли в сирийския анклав Африн, съобщи Reuters, като се базира на телевизия Хабертюрк.

Навлизането в Африн става ден откакто Турция нанесе въздушни удари в района против подкрепяните от Съединени американски щати кюрдски милиции Сили за отбрана на народа (СЗН).

Йълдъръм заяви, че интервенцията, наречена "Маслинова клонка ", ще се реализира в четири стадия и че с нея Турция цели да сътвори 30-километрова "зона за сигурност " в Северна Сирия, показва ТАСС, базирайки се на турския в. "Миллиет ".



Освен това Йълдъръм сподели, че вследствие на интервенция "Маслинова клонка " ще бъдат унищожени всички "терористични организации ". Той добави, че преди началото на интервенцията са били осъществени "всички дипломатически договаряния ".

Турският министър председател съобщи, че Русия няма възражения против интервенцията в Африн, а Турция работи за усмиряване на безпокойството на Иран и "поддържа контакти с Дамаск при посредничеството на Москва и Техеран ", заяви телевизия НТВ.



Според Хабертюрк турската войска е навлязла 3,5 километра в територията на Африн и е прочистила миниран регион там. По думите на премиера, интервенцията е почнала в 11.05 часа локално време и към този момент няма ранени при интервенцията турски бойци.





Турската войска удостовери началото на сухопътната интервенция в региона на Африн, показва Ройтерс.
Говорител на СЗН отхвърли изказванията, че турските сили са навлезли в Африн и съобщи, че те са се пробвали да прекосят границата, само че са били изтласкани след яростни сражения.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР