Турският посланик в България Н. Пр. Айлин Секизкьок посети Видин

...
Турският посланик в България Н. Пр. Айлин Секизкьок посети Видин
Коментари Харесай

Турският посланик на вечеря ифтар във Видин 

Турският дипломат в България Н. Пр. Айлин Секизкьок посети Видин по отношение на проведената от районното мюфтийство в Монтана вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан, оповестиха от кметството в крайдунавския град.
Програмата предвиждаше опознавателна обиколка на града, проведена със съдействието на Регионалния исторически музей, а гид беше историкът Калин Виденов. Началната точка бе Стамбол капия, като по-късно гостите имаха опция да прегледат част от кв. „ Калето “, да видят митрополитския комплекс и мавзолея на екзарх Антим I, джамията на Осман Пазвантоглу, някогашната турска поща, Синагогата, да се разходят в Крайдунавския парк и да посетят средновековната цитадела „ Баба Вида “.


По време на обиколката бе обърнато внимание на обстоятелството, че както в предишното, по този начин и през днешния ден, във Видин съжителстват в съгласие хора, които изповядват разнообразни религии. Затова мястото, където се намират в непосредствена непосредственост православните църкви, джамията и някогашният еврейски храм, се назовава „ триъгълник на толерантността “.
Вечерята ифтар се състоя в джамията на Осман Пазвантоглу. Гостите бяха посрещнати от районния мюфтия Неджати Али. На вечерята участва и Видинският митрополит Даниил, духовни лица и представители на разнообразни институции и организации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР