Турският политик и лидер на опозиционната Републиканска народна партия Кемал

...
Турският политик и лидер на опозиционната Републиканска народна партия Кемал
Коментари Харесай

Лидерът на турската опозиция се окичи с българска мартеница с надежда да бие Ердоган

Турският политик и водач на опозиционната Републиканска национална партия Кемал Кълъчдароглу се окичи с обичайната българска мартеница, което не убягна от погледите на публицистите, оповестява obzornews.bg.

Миналата седмица Кълъчдароглу посети град Къркларели (Лозенград), където брачната половинка на претендента за общински кмет от неговата партия Туна Сойкан – Семра Сойкан му подари обичайната българска мартеница. Оттогава турският водач не смъква мартеничката от китката си.

Турските медии означават, че мартеницата е остарял български бит и е пренесен в Турция от българските изселници. Те изясняват, че бяло-червения талисман се поставя при започване на март и че българите считат, че носи здраве и мощ.

„ Дай Боже, желанието ми да се сбъдне! “

В телевизионното си присъединяване по турската NTV Кемал Кълъчдароглу, който претърпя провали на девет следващи избори от АК празненство на президента Реджеп Ердоган, отговори и на въпроса за какво е поставил българската мартеница. От отговора излиза наяве, че последната вяра за победа на локалните избори (31 март) на турският политик е мартеницата.

„ Отидох в Къркларели. Според традицията, когато се връзва мартеница се пожелава нещо. Когато видиш щъркел мартеницата се смъква. Все още не съм видял щъркели. Отидох в Измир, с цел да видя щъркели, само че не видях. Бях в Айдън, само че и там не видях. В Хатай също не видях. Може би когато отида в Анталия ще видя и ще смъква мартеницата. Дай Боже, желанието ми да се сбъдне! ”, съобщи Кълъчдароглу.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР