Турският парламент ратифицира меморандум за военно сътрудничество с Либия, даващ

...
Турският парламент ратифицира меморандум за военно сътрудничество с Либия, даващ
Коментари Харесай

Турският парламент прие документ, позволяващ изпращане на военни в Либия

Турският парламент ратифицира меморандум за военно съдействие с Либия, даващ юридическа опция за изпращане на турски контингент в африканската страна, предадоха осведомителните организации.

Документът планува взаимоотношение с либийската страна в областта на сигурността, както и във военната подготовка, отбранителната индустрия, битката с тероризма, незаконната миграция, логистиката и картографията.

За утвърждението на меморандума гласоподаваха 269 депутати, 125 бяха срещу.

Той беше подписан в края на ноември в Истанбул. Впоследствие турският президент Реджеп Таип Ердоган съобщи, че страната му е подготвена да изпрати собствен контингент, в случай че приетото от Организация на обединените нации държавно управление на националното единение изиска това.

Припомняме, по-рано беше обявено, че Анкара може да построи база край Триполи. Това ще разреши на Турция да окаже по-голяма поддръжка на интернационално приетото държавно управление на Файез Сарадж.

Военни източници разкриха пред вестник " Йени Шафак ", че държавното управление е поискало от турските въоръжени сили да трансферират собствен контингент в Либия.

В Либия продължава двувластието. В западната част на страната ръководи интернационално приетото държавно управление на националното единение. На изток работи ръководената от Халифа Хафтар Либийска национална войска. Съотношението на силите беше променено, откакто Русия изпрати контингент от наемници от частната войска " Вагнер " - в поддръжка на Хафтар против приетото от Организация на обединените нации държавно управление. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР