Турският парламент прие законопроект за намаляване на срока за задължителна

...
Турският парламент прие законопроект за намаляване на срока за задължителна
Коментари Харесай

В Турция намаляват военната служба от 12 на 6 месеца

Турският парламент одобри законопроект за понижаване на периода за наложителна военна работа от 12 на 6 месеца, оповестява вестник Daily Sabah, представен от БГНЕС.
Пояснява се, че тези, които желаят да служат още 6 месеца, ще получават към 2000 турски лири (около 346 долара) на месец. В същото време, срокът на службата на офицерите от запаса и военнослужещите с новоназначеното звание аварийни офицери, определени всред приключилите университети или колежи, ще бъде 12 месеца.
Новата система ще разреши на тези, които могат да си го разрешат, да преминат на непрекъсната платена работа в армията. Новоназначените военнослужещи ще би трябвало да преминат едномесечно военно образование и ще бъдат освободени от оставащите пет месеца работа, заплащайки 30 000 лири (почти 5 200 долара). Анадолската организация твърди, че сумата, която ще би трябвало да се заплати, ще бъде 31 000 лири (т.е. съвсем 5 400 долара).
Daily Sabah прецизира, че законопроектът е признат с 335 гласа " за " от общо 600 депутати в Народното събрание с поддръжката на всички партии. 17 парламентаристи са дали своят вот срещу и двама са се въздържали.
Вестникът акцентира, че законопроектът ще влезе в действие след утвърждението му от турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Веднага откакто законопроектът бъде утвърден, 100 000 бойци, които служат за интервал от една година, ще бъдат демобилизирани преди приключване на периода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР