Турският парламент прие закон, който премахва изискването за навършена възраст

...
Турският парламент прие закон, който премахва изискването за навършена възраст
Коментари Харесай

Милиони турци ще се пенсионират по-рано заради нов закон

Турският парламент одобри закон, който отстранява условието за навършена възраст при пенсиониране и по този начин дава опция на милиони жители по-рано да се отдръпват от пазара на труда, написа в. " Дейли Сабах ". Това беше едно от предизборните обещания на ръководещата партия на президента Реджеп Ердоган.

От мярката ще могат да се възползват лицата, почнали да се трудят преди септември 1999 година, които имат най-малко 20-25 години застрахователен стаж. До момента дамите в Турция се пенсионираха на 58 година, а мъжете - на 60 година
 Земетресенията съвсем заличиха произвеждане на прежда за 1 милиард $ в Турция
Индустрията за 1 милиард $, която земетресенията в Турция съвсем заличиха

Годишният принос на 360-те експортьори от Кахраманмараш към външната търговия на Турция е към 1 милиард $.

По думите на Ердоган 2,25 млн. души ще могат незабавно да се пенсионират. По думите на обществения министър Ведат Билгин, мярката ще коства към 150 милиарда лири (7,9 милиарда долара) през тази година, само че и това са предварителни данни, " тъй като не знаем какъв брой хора ще решат незабавно да се възползват от новата система ".

Към момента в южната ни съседка пенсионерите са към 13,9 млн. души, като опасенията са, че разноските може да скочат през идващите години поради възходящия брой ранно оттеглящи се.
 Колко коства на Турция опустошителното земетресение
Колко коства на Турция опустошителното земетресение

Най-големи финансово са загубите на жилищен фонд

Мярката влиза в действие в навечерието на президентски и парламентарни избори, които ще са значими за Ердоган, само че също така се организират в сянката на унищожителното земетресение и рецензиите, че властта не е направила задоволително преди и след нещастието, лишила десетки хиляди животи.

През предходната година държавното управление усили тройно минималната заплата, усили възнагражденията на държавните чиновници и подвигна пенсиите като мярка против инфлацията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР