Турският парламент прие проекторезолюция на президентството за изпращане на турски

...
Турският парламент прие проекторезолюция на президентството за изпращане на турски
Коментари Харесай

Турският парламент прие проекторезолюция за изпращане на войски в Либия

Турският парламент одобри проекторезолюция на президентството за изпращане на турски войски в Либия, оповестява турският ефирен канал НТВ. Проекторезолюцията е била подкрепена от 325 депутати, а 184 са дали своят вот срещу.

Тя дава компетенции на държавно управление за изпращане на турски бойци в Либия за период от една година. Броят на бойците, които ще бъдат изпратени, както и регионът, в който ще бъдат изпратени, ще се дефинират от президента.

По-рано Кемал Кълъчдароглу, водачът на главната турска опозиционна партия - Народнорепубликанската партия, насочи предизвестие, че миротворчески сили на Организация на обединените нации би трябвало неотложно да бъдат изпратени в Либия за преустановяване на гражданската война и кръвопролитието в страната, оповестява турският ефирен канал НТВ.

Кълъчдароглу насочи това предизвестие в обява в Туитър под заглавие " Открит и явен апел към държавното управление ". Той напомня, че либийското държавно управление на националното единодушие има интернационална легитимност според резолюция 2259 на /Съвета за сигурност/ на Организация на обединените нации и прибавя, че затова би трябвало да се обезпечи неотложно изпращане на миротворчески сили на Организация на обединените нации в тази страна за прекъсване на спора там. Турция би трябвало да има водеща роля за обезпечаване на непоклатимост в региона, би трябвало да концентрира в тази посока всички свои дипломатически старания, е показал Кълъчдароглу.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР