Турският парламент излиза в лятна ваканция от 1 юли до

...
Турският парламент излиза в лятна ваканция от 1 юли до
Коментари Харесай

Турският парламент излиза в лятна ваканция

Турският парламент излиза в лятна почивка от 1 юли до 1 октомври, заяви почитан представител от ръководещата партия в Турция, съобщи в. " Хюриет дейли нюз ".

Парламентът ще излезе във почивка на 1 юли след привършване на останалите задания, измежду които одобряването на спомагателния бюджет, сподели пред публицисти тази седмица заместник-председателят на парламентарната група на Партията на справедливостта и развиването (ПСР) Махир Юнал.

Първоначалният проект предвиждаше работата на Меджлиса да завърши на 7 юли, само че решението на държавното управление да отсрочи приемането на противоречивия закон за цифровата дезинформация стана причина датата на привършване на работата да бъде заменена с по-ранна. Юнал уточни, че законът за цифровата дезинформация ще бъде включен в дневния ред на Народното събрание при започването на новата парламентарна година през октомври.

Медийните асоциации и опозиционните партии подлагаха на критика държавното управление за този проектозакон, който планува санкции за изкривяване на обстоятелствата и дезинформацията. Те го преглеждат като опит за ограничение на свободата на медиите и на изложение на мнение.

Дезинформацията е проблем оттатък политиката. Това е световен проблем, съобщи Юнал, като напомни, че по плана е работено през последните осем месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР