Турският министър на земеделието и горите Бекир Пакдемирли съобщи, че

...
Турският министър на земеделието и горите Бекир Пакдемирли съобщи, че
Коментари Харесай

Частично са овладени горските пожари край Бодрум, Урла и Миляс

Турският министър на земеделието и горите Бекир Пакдемирли заяви, че в огромна степен са овладени избухналите през вчерашния ден горски пожари в региона на Бодрум и Миляс в окръг Мугла и в региона на Урла в окръг Измир, съобщи турският ефирен канал НТВ. Министърът е показал това пред публицисти, откакто е инспектирал от хеликоптер гасенето на горския пожар в региона на Карабаглар в окръг Измир, предава Българска телеграфна агенция.

По думите на министъра пожарът в региона на Бодрум и Миляс е под надзор, а пожарът в региона на Урла е съвсем напълно под надзор.

Той посочи, че с подобряването на метеорологичните условия, напъните за справяне с огнената буря са почнали да дават по-бързи резултати. Пожарите се разпространиха бързо през вчерашния ден поради мощни ветрове.

Министърът уточни, че нощес някои села са били евакуирани като защитна мярка, само че през днешния ден ситуацията се е нормализирало.

Пакдемирли сподели, че горският пожар в региона на Карабаглар е засегнал повърхност от към 500 хектара. Той означи, че за момента няма напълно горяща повърхност, а пожарът продължава единствено на обособени места. По думите му няма забележими вреди, породени от огъня на аграрни площи. Министърът посочи, че в битката с огъня вземат участие 13 хеликоптера. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР