Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа съобщи, че загиналите при

...
Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа съобщи, че загиналите при
Коментари Харесай

Загиналите при самолетната катастрофа в Истанбул са станали трима

Турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа заяви, че починалите при самолетната злополука в Истанбул са станали трима, съобщи Асошиейтед прес. Ранените са 179.

Самолет Боинг 737 на турската частна самолетна компания Пегасус, изпълняващ постоянен полет от град Измир до Истанбул нощес в към 18.18 часа локално време, при кацане на летището Сабиха Гьокчен излезе отвън пистата и се разцепи на три елементи.

Валията на Истанбул Али Йерликая заяви пред публицисти,че в машината са пътували 177 души,между които две деца и 6 души екипаж. По думите му някои от пасажерите независимо напуснали машината. Други са откарани с носилки и коли за спешна помощ. Спасителните екипи продължавали да изваждат пасажери от разцепилата се на три елементи машина.

Лоша метеорологична конюнктура е съдействала за случая,посочи валията на Истанбул.

" Поради неприятните метеорологични условия самолетът не могъл да се захване за пистата. Продължил да се влачи 50-60 метра и паднал от височина 30 метра. По щастлива случайност се отървахме леко. Имаше заплаха от пожар. Охлаждането продължи много време. Състоянието на множеството от ранените, с изключение на 1-2 души не е тежко ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР