Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа е разговарял днес чрез

...
Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа е разговарял днес чрез
Коментари Харесай

88 страни молят Турция за доставка на медицинско оборудване

Турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа е разговарял през днешния ден посредством видеоконферентна връзка с шефа за Европа на Световната здравна организация доктор Ханс Клюге, заяви Анадолската организация.

Двамата са разискали пандемията с ковид и са подписали двугодишно съглашение за съдействие сред Турция и европеското районно бюло на СЗО за интервала 2020-2021 година Клюге е благодарил на Турция за помощта й с медицински материали за редица страни, в това число Италия и Испания, в битката с ковид.

Коджа е показал от своя страна, че Турция е получила претенции за доставка на здравно съоръжение от общо 88 страни. Той е изтъкнал, че Анкара е положила старания да удовлетвори потребностите на близо 30 страни. Коджа е съобщил, че последно Германия се е обърнала с искане към Турция за доставка на 2 милиона маски, която ще бъде изпълнена в идващите няколко дни. Той е добавил, че сходна поддръжка в границите на опциите си Турция ще даде и на Англия.
Клюге е похвалил Турция за електронната платформа за обявяване на данните за инфектираните и умряли от ковид в страната. Той е изтъкнал, че най-важното в битката с ковид е политическата воля и решителност и е похвалил президента Реджеп Тайип Ердоган за подхванатите от него стъпки и за водещата му роля в тази битка, написа Българска телеграфна агенция.

Коджа е показал, че с помощта на подхванатите съществени ограничения Турция в огромна степен е забавила проникването на епидемията в страната и е била една от страните в Европа, в които епидемията е пристигнала най-късно. Той е подчертал, че Турция има мощна здравна система. Министърът е показал, че в този момент са заети 62 % от леглата в интензивните отделения и страната може да удовлетвори потребностите си от защитно здравно съоръжение. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР