Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че 76

...
Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че 76
Коментари Харесай

Мигрантите, приминали от Турция в ЕС, вече са над 76 хил.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи, че 76 358 мигранти са минали границите на страната на фона на изказването на турския водач Тайип Ердоган, че Анкара е решила да ги отвори.

По-рано Ердоган съобщи, че страната му е отворила границите с Европейски Съюз за сирийските бежанци. Снощи Сойлу сподели, че над 47 000 мигранти са напуснали Турция. " Към 8:55 тази заран броят на мигрантите, напуснали страната ни през Одрин (провинция, граничеща с Гърция и България в северозападната част на Турция), е 76 358 ", съобщи Сойлу в известие в Twitter, представен от БГНЕС.

Държавните глави и държавните ръководители на държавите-членки на Европейски Съюз в средата на март 2016 година договориха с Турция взаимен проект за битка с миграционната рецесия. Той планува даването на финансова помощ на Анкара за приемане на бежанци, връщането в Турция на всички незаконни имигранти, пристигнали в Гърция от турска територия, и приемането от Европейски Съюз на легални сирийски мигранти от Турция.

По-рано представителят на ръководещата турска Партия на справедливостта и развиването Омер Челик съобщи, че Турция остава ангажирана с миграционната си политика, само че към този момент не е в положение да задържи потока бежанци от Сирия. След това изказване прилежащите на Турция страни оповестиха засилен надзор на границата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР