Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че ще

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че ще
Коментари Харесай

Чавушоглу размаха пръст на Германия и отказа да...

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че ще организира договаряния със своя немски сътрудник Зигмар Габриел по отношение на бъдещето на турската авиобаза „ Инджирлик “, само че добави, че към този момент не е допустимо немски депутати да я посетят, предава агенция " Фокус ", базирайки се на Daily Sabah. Чавушоглу съобщи, че „ методът, по който Германия се отнася с Турция, е обезпокоителен “ и че договарянията му с Габриел ще бъдат фокусирани върху обтегнатите връзки сред двете страни.

Турция отхвърля да даде позволение на немски депутати да посетят своите военнослужещи, дислоцирани в „ Инджирлик “, поради противоречиви изказвания, направени главно от депутати на социалистическата партия „ Левица “. Според управляващите в Анкара те обществено са оповестили поддръжката за „ Работническа партия на Кюрдистан “ (ПКК), която попада в листата с терористични групировки на Турция.

Преди парламентарните избори в Германия през септември канцлерът Ангела Меркел взе изненадващо решение и подреди евакуиране на немски бойци от „ Инджирлик “ в символ на митинг против турската позиция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР