Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че ще

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че ще
Коментари Харесай

Чавушоглу се среща с колегите си Лавров и Кулеба в Анталия


Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че ще се срещне с сътрудниците си от Украйна и Русия Дмитро Кулеба и Сергей Лавров в Анталия на 10 март, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1975
Чавушоглу уточни, че Турция поставя интензивни старания, с цел да събере двете страни, и ще провежда среща в троен формат на 10 март с присъединяване на външните министри на Русия и Украйна в Анталия в границите на интернационалния конгрес на дипломацията там. Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова удостовери, че се възнамерява контакт сред двамата външни министри с присъединяване на Мевлют Чавушоглу в коридорите на дипломатическия конгрес в Анталия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС. 

" Съгласно съглашението, реализирано по време на телефонен диалог сред президентите на Русия и Турция, по самодейност на турския водач, в коридорите на дипломатическия конгрес в Анталия, се възнамерява контакт сред съветския външен министър Сергей Лавров и украинския външен министър Дмитро Кулеба, с присъединяване на турския външен министър Мевлют Чавушоглу “, съобщи тя през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР