Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу пристигна на визита

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу пристигна на визита
Коментари Харесай

Чавушоглу пристигна в Москва


Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу дойде на аудиенция в Русия преди да се оправи към Казахстан за срещата високо ниво по въпросите за Сирия.

"По време на визитата си той (Чавушоглу) ще разиска подготовката за срещата на върха на Съвета за съдействие и ще взе участие в туристическа галерия (Московската интернационална изложба)", разгласи авансово представителят на Министерството на външните работи на Турция Хами Аксой.

Основната част от програмата на Чавушоглу в Москва обаче ще бъде срещата му с съветския му сътрудник Сергей Лавров по-късно през днешния ден. Според шефа на отдела за информация и щемпел към съветското външно министерство Мария Захарова, "в хода на идните договаряния ще бъдат разисквани позициите на двете страни по основни въпроси, касаещи двустранните връзки, и ще бъде направен разбор върху осъществяването на споразуменията, реализирани сред съветския и турския президент". Сред останалите тематики на диалог ще бъде също реализацията на плана за атомната електроцентрала "Акую" и газопровода "Турски поток".

Най-важният въпрос явно ще бъде обстановката в Сирия. В северната част на страната турските войски не престават да се борят против кюрдските обединения. Изострена остава и обстановката в Източна Хута, където сирийската войска се бори против бунтовниците в промеждутъците сред ежедневната филантропична пауза, наложена на 27 февруари от съветския държавен глава Владимир Путин.

Дискусията за Сирия ще продължи на 16 март и в Астана, този път дружно с иранския външен министър Мохамад Явад Зариф. Министрите на трите страни ще обсъдят координираните старания на страните - гаранти за процеса на Астана. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР