Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу отново подчерта, че

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу отново подчерта, че
Коментари Харесай

Чавушоглу към Швеция и Финландия: Топката е във вашето поле

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу още веднъж акцентира, че Швеция и Финландия би трябвало да отговорят на безпокойствата на Анкара, с цел да могат да станат членове на НАТО , оповестиха турски медии.

" Топката в този момент е в тяхното поле ", съобщи турският министър на конференция след диалози с сътрудниците си от Норвегия и Ирландия, настоявайки за съответни дейности от Швеция и Финландия.

Чавушоглу сподели, че чака от Хелзинки и Стокхолм " не писмо, а писмени отговори ".

" Трябва да бъде отговорено на безпокойствата ни. Разбираме за какво те желаят да станат членове на НАТО, тъй като имат безпокойства. Нашето очакване е тези две страни да вдигнат рестриктивните мерки в отбранителната индустрия ", сподели още той.

Турция блокира присъединението на двете скандинавски страни с мотив, че оказват поддръжка на групировки, считани за терористични, и са спрели износа на оръжия за Турция през 2019 година

В опит да преодолеят турската опозиция против присъединението им, Финландия и Швеция обявиха, че стягат антитерористичното си законодателство и биха могли да улеснят изискванията за оръжейни продажби на Турция, откакто станат членове на НАТО.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР