Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу обвини днес Германия,

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу обвини днес Германия,
Коментари Харесай

Турският външен министър обвини Германия, че е приютила терористи

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу упрекна през днешния ден Германия, че е приютила терористи, съобщи Ройтерс.
 
Агенцията отбелязва, че този коментар евентуално ще ескалира различията сред двете страни след задържането от турските управляващи на шестима правозащитници, измежду които един немски жител.
 
Берлин не позволи на Ердоган да държи тирада пред турци в Германия

" Като страна, която дава на своя територия заслон на терористи от ПКК и ФЕТО, изказванията на Германия са просто двоен стандарт и са неприемливи ", написа Чавушоглу в Twitter.
Той визираше Кюрдската работническа партия (ПКК) и ФЕТО, както турските управляващи назовават придвижването на живеещия в заточение в Съединени американски щати ислямски просветител Фетхуллах Гюлен, който упрекват за несполучливия опит за прелом предходната година.
 
По-рано през днешния ден Германия предизвести своите жители да внимават, в случай че пътуват до Турция, и заплаши с ограничения, които може да попречват немските вложения в страната, като знак за възходящото неспокойствие към този съдружник от НАТО. По тематиката Германия стартира да изтегля силите си от турската база Инджирлик
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР