Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу каза, че има

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу каза, че има
Коментари Харесай

Анкара: Държави от НАТО искат войната в Украйна да продължи

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу сподели, че има членки на НАТО, които желаят войната в Украйна да продължи.

В изявление за телевизия за турския филиал на CNN, Чавушоглу разяснява, че след договарянията в Истанбул не са очаквали войната сред Русия и Украйна да продължи.

“Но след срещата на външните министри от НАТО стигнахме до извода, че има членки на НАТО, които желаят войната да продължи и по подобен метод Русия да отслабне”, сподели още турският министър.

Турция беше хазаин на кръг от мирните договаряния сред Украйна и Русия в края на март

В края на март Турция беше хазаин на следващ кръг от мирни договаряния сред Русия и Украйна в двореца Долмабахче в Истанбул. Тогава президентският консултант и началник на съветската делегация Владимир Медински разгласи, че Киев се отхвърля от устрема си към връщане на Крим и Донбас, както и от упоритостите си за присъединение към военни съюзи. В същия миг Киев изиска безпрепятствано присъединение на страната към Европейския съюз.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган неколкократно съобщи подготвеност да посредничи на страните в намирането на спокойно решение на рецесията и съобщи, че “краят на тази покруса зависи от двете страни”.

Турция е втората страна, която семейства на кръг от мирни договаряния сред Русия и Украйна. За първи път това направи Беларус.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР