Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви, че е прекалено

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви, че е прекалено
Коментари Харесай

Турция: Рано е да се отписва прекратяването на огъня в Либия

Турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи, че е прекомерно рано да се споделя, че прекратяването на огъня в Либия се е провалило, откакто Халифа Хафтар, командващият силите в Източна Либия, не подписа съглашението за трайно помирение на договарянията тази седмица, съобщи Ройтерс.

Турция, която поддържа интернационално приетото държавно управление в Триполи, чийто съперник е Хафтар, изпрати екип за образование и съдействие, който към този момент работи в Либия, сподели Акар пред кореспонденти в Анкара.

Министърът на защитата на Турция уточни още, че Турция и Русия разискват основаването на " сигурна зона " в сирийския регион Идлиб в северозападната част на страната, където през зимата да могат да се настанят сирийци, изселили се поради сраженията.

Атаките на сирийското държавно управление в региона не престават макар примирието, което влезе в действие преди три дни, сподели Акар. Турция укрепва собствен бдителен пост, обграден от сили на режима.

По думите на министъра Турция не е получила публично искане по отношение на апела на иракския парламент на 5 януари за евакуиране на задграничните сили.

Акар засегна и тематиката за съветските системи за противовъздушна защита С-400, като уточни, че турски военни експерти не престават да работят по въвеждането им в употреба в Турция. Както сподели и президентът Реджеп Тайип Ердоган, процесът продължава в сходство с нашите проекти, уточни министърът и добави, че системите следва да бъдат приведени в цялостна подготвеност през април или май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР