Турският министър на отбраната Хулуси Акар прелетя днес с изтребител

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар прелетя днес с изтребител
Коментари Харесай

Турският министър на отбраната прелетя с F-16 над Егейско море

Турският министър на защитата Хулуси Акар прелетя през днешния ден с изтребител Ф-16 над северната част на Егейско море, оповестява в. " Катимерини ".

По време на полета Акар отдаде респект на Мемориала на мъчениците от Чанаккале, боен мемориал в памет на към 253 000 турски бойци, взели участие в борбата при Галиполи.

Ще се опитаме да оправдаем (наследството) на нашите мъченици, изключително на мъчениците, които лежат в Чанаккале, и ще продължим битката си в духа на Чанаккале, съобщи Акар в радиосъобщение.

По-рано през днешния ден Акар още веднъж повтори изказванията на Турция, че гръцки ракети земя-въздух С-300, ситуирани на остров Крит, са били употребявани за радиолокационно прехващане на турски военни самолети на 23 август, до момента в който са изпълнявали разследваща задача в интернационалното въздушно пространство.

Той предизвести, че Анкара ще продължи да реагира на " дързостта " на Атина.

Винаги сме отговаряли на тази смелост на Гърция и ще продължим да го вършим, съобщи той по време на военна гала в окръг Ескишехир.

Акар съобщи още, че Анкара чака от съдружниците си в НАТО справедлива оценка на дейностите на Гърция в Егейско море по отношение на турските изтребители Ф-16.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР