Турският министър на отбраната Хулуси Акар е разговарял по телефона

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар е разговарял по телефона
Коментари Харесай

Турция: Зърнената сделка трябва да бъде разграничена от конфликта в Украйна

Турският министър на защитата Хулуси Акар е разговарял по телефона с двама украински министри по отношение на доставките на зърно през Черно море, заяви турската телевизия ТРТ Хабер.

Акар е разискал самодейността за " зърнения кулоар " с сътрудника си от Украйна Олексий Резников и с министъра на инфраструктурата Олександър Кубраков.

По време на диалога е била разисквана настоящата обстановка по отношение на транспорта на зърно. Министър Акар е откроил смисъла на продължаването на самодейността, която по думите му е съдействала доста за разрешаването на международната продоволствена рецесия. Турският министър уточни, че до момента през зърнения кулоар са били превозени безвредно към 10 милиона тона зърно до нуждаещите се, съобщи Българска телеграфна агенция.

Инициативата сподели, " че всички проблеми могат да бъдат позволени посредством съдействие и разговор, че черноморският кулоар е доста по-бърз и по-удобен за транспорт на зърно, в сравнение с автомагистралата, и че самодейността за транспорт на зърно, която е чисто филантропична активност, би трябвало да бъде разграничена от изискванията на спора ", сподели още той.

Акар съобщи също по този начин, че Турция ще продължи да дава своя принос за обезпечаването на мира в района и филантропичната помощ на всички равнища, както и до момента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР