Турският министър на националната отбрана Хулуси Акар заяви в събота,

...
Турският министър на националната отбрана Хулуси Акар заяви в събота,
Коментари Харесай

Турският министър на отбраната: Русия няма нищо общо с обстрела на Одеса

Турският министър на националната защита Хулуси Акар съобщи в събота, че Русия не е съпричастна към обстрела на пристанището на Одеса.

" В контактите, които имахме през днешния ден с Русия, беше посочено, че тя няма нищо общо с офанзивата. Те проверяват подробно случая ", цитира думите на министъра в Туитър турското военно министерство.

Акар е провел телефонни диалози и с украинския си сътрудник Олексий Резников и с украинския министър на инфраструктурата Александър Кубраков, които подписаха съглашение за експорт на зърно в Истанбул в петък.

" Получихме нужната информация. Те оповестиха за обстоятелството на ракетна офанзива на един от товарните пунктове в пристанището, няма отрицателни последствия ", сподели Акар.

„ Обезпокоени сме, че този случай се случи незабавно след вчерашното сключване на съглашение за експорт на зърно “, сподели турският министър на защитата.



На 22 юли в Истанбул беше подписан пакет от документи за решение на казуса с доставките на храни и торове за международните пазари. В меморандума сред Русия и Организация на обединените нации е записано, че международната организация взе участие в работата по премахването на антируските ограничавания, които попречват износа на селскостопанска продукция и торове. Друг документ разписва механизма за експорт на зърно от черноморските пристанища, следени от Украйна. Споразуменията сред Русия, Турция, Украйна и Организация на обединените нации допускат основаването на четиристранен координационен център, чиито представители ще инспектират корабите със зърно, с цел да предотвратят контрабанда на оръжие и провокации, прецизира ТАСС.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР