Турският министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонмез заяви,

...
Турският министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонмез заяви,
Коментари Харесай

Граничният град Одрин ще бъде напълно газифициран до 2019 година

Турският министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез съобщи, че граничният град Одрин ще бъде напълно газифициран до края на 2019 година


" През предходната година в Турция бяха газифицирани общо 222 обитаеми места в границите на стратегия на енергийното министерство. От тях 12 са в Одринска област. По този индикатор региона е на едно от първите места. До края на 2019 година всички обитаеми места в окръг Одрин ще получават газ. Граничният ни град ще се трансформира в чист и екологичен град какъвто заслужава да бъде ", сподели турският министър. Дьонмез съобщи това на връщане от България в Одрин през Граничен контролно-пропусквателен пункт Хамзабейли - Лесово.

Турският министър взе участие в петък в церемонията по разкриване на права от газопровода Лозенец - Недялско край Ямбол по покана на министър-председателя Бойко Борисов и енергийния министър Теменужка Петкова. В рамките на визитата си в България министър Дьонмез е разговарял с премиера Борисов и министър Теменужка Петрова за енергийните планове сред Турция и България, осведомиха турски източници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР