Турският милиардер Ферит Сахенк води преговори за продажбата на някои

...
Турският милиардер Ферит Сахенк води преговори за продажбата на някои
Коментари Харесай

Турски милиардер продава някои от най-известните луксозни хотели в Европа

Турският милиардер Ферит Сахенк води договаряния за продажбата на някои от най-известните първокласни хотели в Европа на капиталова компания от Дубай като част от напъните си за преструктуриране на своя дълг, написа Bloomberg, цитирайки свои източници.

Разговорите включват и историческия Capri Palace в Италия, Aldrovandi Villa Borghese в Рим и истанбулския Grand Hyatt.

Dubai Holding към този момент организира дю дилиджънс на първите два хотела. Компанията, една от трите съществени държавни холдинга в емиратството, има и Jumeirah Group, която най-вероятно ще менажира хотелите.

Сахенк, в миналото най-богатият турчин, търси купувачи от няколко месеца, обезпокоен, че сривът на лирата ще направи по-трудно обезпечаването на нови задгранични заеми за турските компании.

През декември неговата Dogus Holding реализира договорка с няколко най-много локални банки за реструктуриране на част от дълга. Разговорите са били за към $2,5 милиарда заеми, настояват източници. Процесът е занимателен, защото институциите са поискали холдингът да продаде част от активите си.

През ноември Dogus се съгласи да продаде хотела Villa Magna в Мадрид на мексиканската RLH Properties SAB de CV за €210 милиона, а по-рано продаде и 17% дял от ресторнтьорския си бизнес, който включва веригите Zuma и Nusr-Et.Jumeirah Group към този момент ръководи първокласни хотели в Лондон, Малдивите и Майорка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР