Турският курорт Кападокия, разположен в провинция Невшехир в Анадола прие

...
Турският курорт Кападокия, разположен в провинция Невшехир в Анадола прие
Коментари Харесай

Кападокия прие над 87 000 туристи през ноември въпреки страховете от Covid-19

Турският курорт Кападокия, ситуиран в провинция Невшехир в Анадола одобри над 87 000 туристи през ноември на фона на продължаващата пандемия.

Вписан в листата на ЮНЕСКО за международно културно завещание, районът бе хазаин на хиляди локални и задгранични гости през ноември, привличайки ги със своите исторически, културни и естествени хубости, както и разнообразни занимания, изключително обиколки с балон с парещ въздух.

Руините в долината Зелве в района се трансфораха в едно от най-популярните места, посетени от към 25 000 туристи.

Следва Музеят навън Гьореме, посетен от над 23 хиляди туристи и подземният град Каймакли – с над 12 хиляди туристи, сочат данните на турското Министерство на културата и туризма.

Около 16 000 туристи посетиха други атракциите в района.

Кападокия се трансформира в известна туристическа дестинация в международен мащаб през последните години със своите подземни градове, вулканични конуси и разходки с балон, както и църкви и параклиси, издълбани в скалите и употребявани през ранното християнство.

Миналата година турският парламент ратифицира законопроект, който има за цел да отбрани историята на района. Със законопроекта ще бъде основан така наречен Теренен орган на Кападокия, който ще има пълномощията да разрушава или реставрира здания и да продава или наема държавно имущество в Кападокия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР