Турският курорт Анталия, който е на трето място в света

...
Турският курорт Анталия, който е на трето място в света
Коментари Харесай

86 308 туристи пристигнаха за ден със самолет в Анталия

Турският курорт Анталия, който е на трето място в света по брой на посрещани туристи, е отбелязал през вчерашния ден нов връх, оповестява в. " Миллиет ", представен от Българска телеграфна агенция.

Общо 86 308 туристи са пристигнали със аероплан в Анталия през вчерашния ден, което съставлява връх в историята на курорта, показва вестникът, като се базира на известие на валията на Анталия Мюнир Каралоглу в обществена медия.

Според данни на администрацията на летището в Анталия от 1 януари тази година до 22 юни в курорта са пристигнали 4 943 637 непознати туристи. Това съставлява нарастване със 17 % по отношение на броя на непознатите туристи, пристигнали в курорта през същия интервал на предходната година. От 1 до 22 юни тази година в Анталия са пристигнали общо 1 643 844 туристи, което съставлява нарастване от 16 % по отношение на броя на туристите през същия интервал на предходната година.

През предходната година Анталия е посрещнала общо 13 642 000 туристи, което е връх за курорта до момента. До края на тази година Анталия си слага за цел да посрещне общо 16 милиона непознати туристи. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР