Турският гранд Галатасарай обяви трансфера на защитника Йозан Кабак в

...
Турският гранд Галатасарай обяви трансфера на защитника Йозан Кабак в
Коментари Харесай

Щутгарт брои 12 милиона за защитник от Галатасарай

Турският гранд Галатасарай разгласи прехвърлянето на бранителя Йозан Кабак в посока Щутгарт. 19-годишният защитник досега се е представял добре за жълто-червените, откакто президентът им Мустафа Дженгиз съобщи, че прехвърлянето показал силата и визията на Галатасарай.

1 - Check out the comparison between Ozan Kabak and Benjamin Pavard in 2018/19 all competitions. Successor. pic.twitter.com/kVPb0aOb11
— OptaCan (@OptaCan) January 16, 2019
Вестник Сабах оповестява, че договорката е на стойност 12 милиона евро, само че самият футболист е заречен да приказва по прекосяването си едвам откакто бъде показан. Турската държавна телевизия ТРТ отбелязва, че това е най-сериозният произлязъл трансфер като финансова рамка за Галатасарай.

BREAKING: #VfB have agreed to sign the Turkish wonderkid Ozan Kabak from #Galatasaray for a €12m transfer fee. [@TurkcellBiPSpor] #TurkishSuperLig #Bundesliga pic.twitter.com/zjl6cEXEDJ
— Turkish Super Lig (@FootyTurkish) January 16, 2019
Самият Дженгиз разказва Йозан като надарен и непосредствен млад състезател и също по този начин отбелязва, че прехвърлянето би трябвало да бъде образец на младите футболисти от цялата страна, че фантазиите им могат да станат действителност. През този сезон Кабак има 13 мача за Галатасарай в шампионата и 4 в Шампионската лига.

Щутгарт е в зоната на изпадащите в Бундеслигата и се бори за своето оцеляване. Пролетният полусезон за тях в шампионата стартира този уикенд с домакинство на Майнц 05.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР