Турският генерал щаб разпореди войските по границата със Сирия да

...
Турският генерал щаб разпореди войските по границата със Сирия да
Коментари Харесай

Войната е на косъм: Турските войски по границата със Сирия са повишена бойна готовност, първо ще ударят по 149 цели на кюрдите!

Турският военачалник щаб разпореди войските по границата със Сирия да бъдат приведени в положение на нараснала бойна подготвеност по отношение на допустима интервенция в сирийския район Африн, предава организация Anadolu.

Анкара продължава да трансферира бронирана техника в граничните региони - в провинция Хатай са пристигнали 9 танка. На 30 януари президентът Реджеб Ердоган съобщи, че турската войска може да стартира в границите на една седмица интервенция в районите Манбидж и Африн, които са следени от силите за самозащита на сирийските кюрди (YPG).

Вестник Vatan като се базира на военни източници, написа че първоначално Турция ще задейства авиацията, нанасяйки удари по 149 цели. Ще бъде употребена и дислоцираната край границата артилерия.

След унищожаването на главните опорни пунктове на YPG е планувано да стартира сухопътната интервенция. В Африн ще навлязат основаните в крайграничните региони бронирана техника и армейски подразделения със особено предопределение. Турските военни възнамеряват да нападат кюрдските сили по три посоки.

По-рано турският вицепремиер Бекир Боздаг съобщи, че Анкара организира съвещания с Москва и Вашингтон по отношение на тази интервенция.

Членът на управлението на партия " Демократичен съюз " (YPG е нейното бойно крило) Сиханок Дибо разгласи от своя страна, че кюрдите разчитат на поддръжката на интернационалната коалиция, отпред със Съединени американски щати при положение на удар на Турция по Африн.

Анкара счита YPG за терористична организаци, обвързвана със неразрешената в страната Работническа партия на Кюрдистан.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР