Турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган изнесе първата си реч

...
Турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган изнесе първата си реч
Коментари Харесай

Ердоган: Не знаете колко силни и подготвени сме

Турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган изнесе първата си тирада след преизбирането му на президентския пост на изборите на 24 юни. Пред членовете на парламентарната група на неговата Партия на справедливостта и развиването, Ердоган обори критиците си и съобщи, че продължава по пътя си с цялостна мощ и не усеща никаква отмалялост. Те не знаят какъв брой здрави и готови сме, добави Ердоган, представен от Хюриет, заяви ТВ Европа

Президентът уточни, че ще обърне внимание на решаването на „ структурните стопански проблеми “ като високите лихви и инфлация и огромния недостиг. По отношение на новия кабинет на страната, който ще бъде оповестен на 9-ти юли с полагането на клетва на президента, Ердоган сподели, че министри могат да станат и депутати от Меджлиса. По закон обаче, даден министър не може да бъде по едно и също време и член на Народното събрание, по тази причина в случай че народен представител от Партията на справедливостта и развиването бъде посочен за министър, той ще би трябвало да се откаже от мястото си в законодателната власт.

Това обаче би било рисковано за партията, защото тя изгуби болшинството си на изборите в края на предишния месец. На 24 юни в Турция се състояха президентски и парламентарни избори, които сложиха началото на нова система на ръководство, възлагаща на президентската институция необятни пълномощия.

Още на 9ти юли ще бъде публикуван и първият декрет, написа Хюриет. Именно с декрети ще ръководи Ердоган от тук натам.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР