Турския президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, цитиран от Reuters, че

...
Турския президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, цитиран от Reuters, че
Коментари Харесай

Турция: САЩ пречат на споразумението за безопасна зона в Сирия

Турския президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, представен от Reuters, че Анкара е имала различия с Вашингтон „ на всяка стъпка “, до момента в който е преговаряла за основаването на безвредна зона в Сирия.
Според турския външен министър Мевлют Чавушоглу, Анкара желае да работи със Съединени американски щати за безвредни зони, само че към този момент методът на Вашингтон към въпроса е неудовлетворителен.
Изказвайки се на конференция, Чавушоглу изясни, че подхванатите от Съединени американски щати стъпки са единствено „ козметични “, отбелязва още БГНЕС.
Припомняме, че през август Анкара и Вашингтон се договориха да основат безвредна зона на изток от река Ефрат, която да служи като буферна зона сред турската граница и сирийските региони, следени от подкрепяните от Съединени американски щати кюрдски милиции, които Турция смята за терористи.
В отговор на този ход сирийските управляващи обявиха, че американско-турското съглашение нарушава суверенитета и териториалната целокупност на Сирия, както и интернационалното право.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР