Турските войници ще продължат да отвръщат на атаките на сирийския

...
Турските войници ще продължат да отвръщат на атаките на сирийския
Коментари Харесай

Конфликтът се задълбочава. Ердоган се закани с атаки „навсякъде в Сирия“

Турските бойци ще продължат да отвръщат на офанзивите на сирийския режим, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган във вторник след възобновените тази седмица набези в Северна Сирия, написа " Свободна Европа ".

„ Колкото повече нападат нашите бойци, толкоз повече ще заплащат. Много, доста тежка цена “, сподели Ердоган на гала в Анкара. „ Нанесохме мощен удар на сирийския [режим]. Те бяха съществено осъдени, изключително в Идлиб, само че това не е задоволително, има още доста неща “, закани се турският президент.

По време на среща с партийни симпатизанти в турската столица той съобщи, че проправителствените елементи ще бъдат атакувани „ на всички места в Сирия “.

Коментарите на Ердоган идват ден, откакто турските управляващи оповестиха, че 101 бойци на сирийския режим са били отстранени след убийството на петима турски бойци в Идлиб – последният огромен размирен център.

Турция е почнала да трансферира военни подкрепления в Северна Сирия. След като в събота Анадолската организация заяви, че колона от 300 камиони и бронирани машини е минала сирийската граница, в сряда и телевизионният канал „ Скай нюз Арабия “ оповестява за предислоциране на части.

Според „ Скай нюз “, представена от организация ТАСС, те се придвижват към западните елементи на провинция Алепо, където ще бъде основан нов пункт за наблюдаване.

Във вторник външното министерство на Сирия упрекна Турция, че нарушава суверенитета на Сирия, като разполага спомагателни сили в провинциите Идлиб и Алепо и нанася удари по територии, в които живее цивилно население и са ситуирани сирийски военни обекти.

Също във вторник Турция заяви, че 51 сирийски военни са били убити в северозападната част на Сирия при офанзива на подкрепяни от нея бунтовници против подкрепяните от Русия държавни сили.

Агенция Ройтерс се базира на турското министерство на защитата, добавяйки, че са унищожени и два сирийски танка и един склад за муниции. Часове по-рано военни наблюдаващи оповестиха, че сирийските държавни сили имат надзор върху основната автомагистрала Алепо-Дамаск, минаваща през Идлиб, за първи път от началото на гражданската война през 2012 година

Сирийските държавни медии обаче не загатват това, а източници на бунтовниците по-късно обявиха, че боевете не престават в някои северни региони наоколо до автомагистрала М-5. В отговор бунтовниците смъкнаха сирийски боен хеликоптер и напреднаха към град Найраб, за което турското министерство на защитата съобщи, че е изоставено от сирийските държавни сили.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да прод
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР