Турските военни, които попаднаха под обстрела на сирийските войски на

...
Турските военни, които попаднаха под обстрела на сирийските войски на
Коментари Харесай

Москва: Атакуваните в Идлиб турски войски бяха сред терористи

Турските военни, които попаднаха под обстрела на сирийските войски на 27 февруари, бяха измежду настъпващите бунтовници. Това беше декларирано в петък пред публицисти в Министерството на защитата на Руската федерация.

" На 27 февруари в региона на селището Бехун турски бойци, които са били измежду бойните формирования на терористични групи, попадат под обстрела на сирийските войски ", оповестиха от министерството.

Министерството съобщи, че на 27 февруари терористичната група Хайат Тахрир ал Шам (едно от имената на групировката Джебхат ал Нусра) се опита да стартира атака в зоната за деескалация Идлиб против позицията на сирийското държавно управление.

Министерството означи, че денем Руският център за помиряване на враждуващите страни (ЦПВС) „ непрекъснато е желал и потвърждавал от турските сътрудници координатите на местоположението на всички елементи на въоръжените сили на Турция, ситуирани наоколо до зоните на терористичните интервенции ". Според координатите, предадени на съветския Централен център за командване и надзор от турската страна, турските въоръжени сили не са били и не би трябвало да бъдат в региона на Бехун, подчертаха от Министерството на защитата.

От съветското военно ведомство също по този начин осведомиха, че съветската бойна авиация не нанася удари в региона на сирийското населено място Бехун, където починаха турски бойци. " Авиацията на съветските галактически сили в региона на селището Бехун не е употребена ", се споделя в информацията.

Според военното ведомство, " незабавно след приемане на информация за ранените турски войски от съветската страна, са подхванати всеобхватни ограничения за цялостно преустановяване на огъня от сирийските сили ". Беше обезпечена и безвредна евакуация на починалите и ранените турски войски в Турция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР