Турските власти все още не виждат конкретни стъпки от страна

...
Турските власти все още не виждат конкретни стъпки от страна
Коментари Харесай

Турция продължава да се притеснява за сигурността си при Швеция и Финландия в НАТО

Турските управляващи към момента не виждат съответни стъпки от страна на Швеция и Финландия, които биха предиздвикали Анкара да преразгледа позицията си за присъединението към НАТО на двете северни страни, заяви в неделя вицепрезидентът на Турция Фуат Октай по телевизия " Си-Ен-Ен-Тюрк ".

Ние чакаме съответни дейности от страна на Швеция и Финландия, сподели Фуат Октай, разяснявайки позицията на Турция преди срещата на НАТО в Мадрид, на която се възнамерява да бъде прегледан въпросът за присъединението на двете северни страни към НАТО. Октай посочи, че стъпки, които удовлетворяват Турция, към този момент не са подхванати.

Под " съответни " стъпки турският вицепрезидент има поради в Швеция и Финландия да бъде неразрешена активността на организации, които Турция счита за терористични и да бъдат предоставени съответни писмени отговорности.

По мнението на нашата страна НАТО е " чадър за сигурност ", заради което всички влизащи в блока страни поемат върху себе си отговорности за отбрана на общите граници. Ние не желаеме страни, поддържащи терористични организации, да се намират в рамките на границите на НАТО. Това е нашата позиция, а възражения срещу разширението на НАТО ние нямаме, съобщи Октай.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР