Турските власти в Одрин са задържали петима души по подозрение

...
Турските власти в Одрин са задържали петима души по подозрение
Коментари Харесай

Арестуваха трима българи в Одрин

Турските управляващи в Одрин са задържали петима души по съмнение във връзки с терористичната организация на Фетхуллах Гюлен – Фето, при опит да преминат незаконно в България с микробус, оповестяват турски медии.

Освен петимата хипотетични гюленисти са арестувани и трима български жители ,

които са обвинени, че са им помагали за незаконното прекачване в България, съобщи Българска телеграфна агенция.

Две българки задържани в Турция по съмнения в тероризъм

Екип на граничните управляващи за битка против терора и незаконния трафик в Одрин по подаден сигнал, че няколко души ще избягат в България, спрял за инспекция микробус в региона на селището Йеникадън. В микробуса пътували шест души, от които едно дете.

При направената инспекция се оказало, че против двама от групата било издадена правосъдна заповед за задържане поради връзки с Фето и осуетения опит за прелом през предходната години, а останалите трима били в листата на подозрителните лица за същото. Петимата били задържани и предадени на съда, който постановил да бъдат изпратени в пандиза. Детето било предадено на близки хора.

Турция желае от България да екстрадира гюленисти

България върнала "предателя " Абдуллах Бююк на Турция

Арестувани са и трима

български жители с букви на латиница N.M.K, G.Y.M и S.H.V, които са обвинени, че са организирали незаконното прекачване на групата .

При обиска у българските жители е открита огромна сума в евро, за която се допуска, че е била платена, с цел да прекарат групата в България.

Съдът в Одрин постановил българите да бъдат изпратени в пандиза.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР