Турските власти свалиха обвиненията в шпионаж, повдигнати срещу двама гръцки

...
Турските власти свалиха обвиненията в шпионаж, повдигнати срещу двама гръцки
Коментари Харесай

Съдът в Турция свали обвиненията в шпионаж срещу гръцки военнослужещи

Турските управляващи смъкнаха обвиняванията в шпионаж, повдигнати против двама гръцки офицери, които бяха задържани за нелегално нахлуване в страната през 2018 година, оповестява електронното издание на атинския вестник Protothema.

Според държавната осведомителна организация Anadolu Agency обвиняванията в шпионаж са отхвърлени и в този момент двамата гръцки военни ще бъдат разследвани единствено за нелегално влизане на турска територия.

Двамата гръцки военнослужещи Ангелос Митретодис и Димитрис Куклацис бяха задържани през март 2018 година на гръцко-турската граница в Североизточна Гърция, откакто минаха границата пешком. Те бяха държани месеци наред в затвор в Одрин с най-висока степен на сигурност. Двамата бяха освободени през август 2018 година и се върнаха в Гърция - пет месеца след ареста им.
След следствие на прокурора на Одрин по обвиняването във „ боен шпионаж " беше решено, че няма учредения за заблуждение под наказателна отговорност, защото не са открити уличаващи доказателства.

Наказателният съд в Одрин в този момент ще се концентрира единствено върху разглеждането на делото за „ влизане в лимитирана военна зона ". Двамата гръцки военни обясниха, че са се заблудили в неприятното време и не са разбрали, че са пресекли границата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР