Турските власти са заловили предполагаем член на "Ислямска държава", който

...
Турските власти са заловили предполагаем член на "Ислямска държава", който
Коментари Харесай

Задържаха джихадист от Ислямска държава, заплашвал турския окръг Коня

Турските управляващи са заловили хипотетичен член на "Ислямска страна ", който разгласил в профила си в обществена медия закани против централния окръг Коня, оповестява "Дейли сабах ", базирайки се на локалното валийство.

На споделения от неназованото лице пост се вижда аспект към града и ръка, която държи лист с надпис на арабски език, който гласи: "Дар за халиф Абу Бакр ал Багдади (лидера на ИД). Окръг Коня в Турция. Скоро, с волята на Аллах ".

Валийството на окръга заяви, че обвиненият е бил арестуван във вторник и се изследват контактите му. Според изявления в турски медии мъжът е сириец.

Над 300 души бяха убити при набези, за които се счита, че са дело на "Ислямска страна ", в Турция, където групировката взе на прицел мирни жители със самоубийствени атентати и пукотевица с огнестрелно оръжие.

Повече от 2000 души са били задържани, а над седем хиляди депортирани в интервенциите против групировката в Турция. На към 70 хиляди е било попречено да влязат в страната поради хипотетичните им връзки с терористичната организация.

Турските сили за сигурност пък са осуетили над 10 заговора за атентати на джихадистите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР