Турските власти са задържали 14 заподозрени при антитерористични операции, извършени

...
Турските власти са задържали 14 заподозрени при антитерористични операции, извършени
Коментари Харесай

Турските власти задържаха група членове на ИД от шест различни страни

Турските управляващи са задържали 14 обвинени при антитерористични интервенции, осъществени в страната, оповестяват турски медии. Част от задържаните са обвинени за връзки с "Ислямска страна ", като двама от тях са били търсени с алена бюлетина от Интерпол.
По решение на съда 13 от арестуваните при антитерористичните интервенции са сложени в прелиминарен арест, предава Българска телеграфна агенция.
При осъществените акции са били арестувани дванайсет души, които влезнали на територията на Турция от Сирия, както и двама сирийци, които ги подпомагали.
Седем от арестуваните са от Алжир, двама от Сирия, двама от Ирак, един е английски жител от марокански генезис, един е от Холандия, а един е от Египет.
Единият от арестуваните иракчани е доктор, който отговарял за сферата на опазването на здравето в "Ислямска страна ". В показанията си той удостоверил и за съдействие сред сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа/Партия на демократичния съюз (СЗН/ПДС) и "Ислямска страна " (ДАЕШ), твърди Бурса ТВ.
Турция преглежда както ДАЕШ, по този начин и СЗН/ПДС като терористични организации, само че кюрдската милиция бе водещ сътрудник на Съединени американски щати на терен в битката на интернационалната коалиция против ДАЕШ в Сирия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР