Турските власти са издали заповеди за арест на 110 души,

...
Турските власти са издали заповеди за арест на 110 души,
Коментари Харесай

Нови арести в Турция! Над 110 ще бъдат закопчани за предполагаеми връзки с Гюлен

Турските управляващи са издали заповеди за арест на 110 души, поради хипотетични връзки с духовника Гюлен, който обитава в Съединени американски щати, оповестяват организация " Доган " и други медии, представени от " Ройтерс ".

Полицейската интервенция за залавяне на обвинени, които са мениджъри, сътрудници и чиновници на издателската група " Кайнак Холдинг " и обвързваните с нея сдружения, е фокусирана в Истанбул, само че има заповеди и в 24 провинции.

" Кайнак Холдинг " е " завладяна " от страната през 2015 година за връзки с придвижването на ислямския просветител Фетхулах Гюлен, който живее в заточение в Пенсилвания от 1999 година насам. Той отхвърля обвиняванията за присъединяване в несполучливия прелом през юли 2016 година Стотици компании като " Кайнак Холдинг ", доста от тях и по-малки провинциални предприятия, са " завладяни " от управляващите след прелом и в този момент се управляват от назначени от държавното управление админи.

В обособена интервенция, фокусирана в Анкара, са задържани 38 души някогашни чиновници на учебни заведения, благосъстоятелност на мрежата на Гюлен, съгласно турски медии. Училищата са закрити с разпореждане след несполучливия прелом.

Правителството отхвърля загрижеността на групите за отбрана на правата на хората, смята че единствено сходно пречистване би могло да обезврежда опасността, която съставлява мрежата на Гюлен, проникнала съгласно тях в институции като правосъдната система, армията и учебните заведения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР