Турските власти разбиха канал за трафик на органи с българско

...
Турските власти разбиха канал за трафик на органи с българско
Коментари Харесай

Разбиха канал за трафик на органи в Турция. Българи - в схемата

Турските управляващи разрушиха канал за трафик на органи с българско присъединяване. Престъпната група била основана от нашенци, а в нея взел участие и чиновник на болница в Истанбул, предават от турския вестник “Дейли Сабах ”.
Към момента има арестувани петима души, а следствието е по самодейност на българските управляващи. Според тях лица употребявали частна болница в турския град за осъществяване на противозаконни трансплантации. След следствието на турската полиция се стигнало до 55-годишна служителка на болница, която има клон и у нас. Медицинското лице набирало донорите в България, а след това уреждала интервенциите им в Истанбул като ги свързвала с анонимни донори на органи.

Заподозряната е упрекната и в подправянето на документите за процедурата, с цел да наподобява като че ли реципиентите и донорите са родственици. Причината е, че съгласно турското законодателство в противоположен случай ще се изисква гласоподаване на медицински съвет.

Тя е била задържана още на 1 февруари в болничното заведение в Истанбул, до момента в който се опитвала да изготви документи за нова трансплантация. Трима други обвинени, български жители, също са били арестувани, до момента в който се опитвали да изоставен Турция и да влязат в България.

През септември предходната година от българската прокуратура, осведомиха за сходен канал за трафик на органи в Турция. Тогава отново бяха забъркани наши сънародници, които са продавали бъбреци на цена сред 5 и 7 хиляди евро., а в схемата били забъркани и лекари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР