Турските власти освободиха Серкан Гьолдже, учен от НАСА с двойно

...
Турските власти освободиха Серкан Гьолдже, учен от НАСА с двойно
Коментари Харесай

Три години по-късно - Турция освободи обвинен за терористична дейност учен от НАСА

Турските управляващи освободиха Серкан Гьолдже, академик от НАСА с двойно американско и турско поданство, който прекара последните три години в турски затвор, а задържането му обтегна в допълнение връзките сред двете страни, съобщи БГНЕС.
Той беше задържан по обвинявания в присъединяване в терористична активност и скрит план против държавното управление като член на придвижването на оповестения за терорист ислямски свещеник Фетхуллах Гюлен, който съгласно Анкара стои зад несполучливия опит за прелом през 2016 година.
Гьолдже беше наказан на седем години и шест месеца затвор като член на терористичната организация на Гюлен ФЕТО. В отговор на осъждането му предишния месец двама американски сенатори внесоха законопроект, с който желаеха да бъдат наложени наказания на турски публични лица, забъркани в задържанията на американски жители в Турция.
" Приветстваме новината за освобождението на Серкан Гьолдже от пандиза ", съобщи пред кореспонденти представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Морган Ортагус.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР