Турските власти обявиха началото на туристическия сезон по време на

...
Турските власти обявиха началото на туристическия сезон по време на
Коментари Харесай

Без шведска маса и настаняване през стая в турските хотели

Турските управляващи оповестиха началото на туристическия сезон по време на пандемията COVID-19. Хотелите първи ще посрещнат турските туристи през май, само че с цел да отворят ще би трябвало да дават отговор на редица условия и да получат здравни документи, съобщи турският министър на туризма и културата Мехмет Ерсой. Според прогнозите на Ерсой, началото на задграничния туризъм може да се чака в края на август.

Планирано е отварянето на хотелите да се извърши до края на май. Заради спазването на ограниченията за сигурност, обаче, ще би трябвало да се намали плътността на настаняването - единствено през една стая. Това значи, че ще се употребяват единствено половината от всички хотелски места. Кетърингът за туристите ще бъде персонализиран с поръчка от изцяло меню - без самообслужване, шведска маса и отворени бюфети.

Плътността на масите в заведения за хранене, кафенета се понижава, като се вземат поради новите стандарти за съблюдаване на обществена отдалеченост. Това се отнася и за нощни заведения, плажове и други занимания.

Шезлонги ще бъдат сложени на плажовете, с цел да се настанят " през ​​един " - на разстояние минимум два метра от един до различен. За фамилиите могат да се предложат зони за релакс на плажа или на басейна.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР