Турските власти няма да допуснат намеса във вътрешните работи на

...
Турските власти няма да допуснат намеса във вътрешните работи на
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е силна както на масата за преговори, така и на терен

Турските управляващи няма да позволен интервенция във вътрешните работи на страната и няма да диктуват волята на турския народ посредством разнообразни издания, ръководени от външни кръгове. Убеден съм, че ще достигнем нови висоти с концепцията " Стогодишнина Турция ". Изявлението беше направено от президента Реджеп Тайип Ердоган в обществените мрежи през днешния ден, представено от Анадолската организация.

Според турският държавен глава смисъла на триумфите на Турция е непознато за тези, които са очаквали Западът даже да им разреши да назовават убийците на служители на реда, военни и цивилни жители терористи.

" Съвременна Турция е страна, която сполучливо се бори с деянията на тероризъм. Нашата страна уверено се опълчва на тероризма в политиката, дипломацията и военната сфера ", съобщи политикът.

Той напомни, че макар геостратегическото състояние на Турция, ситуирана в сърцето на три континента, Анкара от доста години води еднопосочна външна политика.

" Когато дойдохме на власт, казахме " не " на манталитета, подготвен да съобщи братята [азербайджанци] на убийците на моста Боралтан пред очите на обществеността. Днес организираме решителна и дейна политика, учредена на правилата на хуманизма. Увеличихме броя на турските дипломатически задачи в чужбина от 163 на 260, с което страната ни се трансформира в петата по величина страна в света по брой на задгранични дипломатически представители ", написа турският водач.

Ердоган означи, че един от целите на публична Анкара остава поддръжката за 7 милиона турски жители в чужбина, контактите с които се поддържат посредством структури като: Турската организация за съдействие и съгласуваност (TİKA), Службата за турците в чужбина и сродните общности (YTB), Фондацията за обучение, както и Института Юнус Емре.

" Турция твърдо поддържа правата на кипърските турци, на турския свят и на мюсюлманите от балканския район. Турция дава всички благоприятни условия на своите братя, както направи в Либия, Сирия и по време на освобождението на Карабах от 30-годишна окупация. Ние също по този начин допринесохме за разрешаването на районни рецесии, като постигнахме съглашения, наред с други, за продан на пандизчии и за зърнения кулоар. Като нация с богата на славни победи история, ние се движим праволинейно към мястото, което по право би трябвало да заемем в интернационалната система ", написа Ердоган.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР