Турските власти направиха задължително носенето на маски в трите най-големи

...
Турските власти направиха задължително носенето на маски в трите най-големи
Коментари Харесай

Турция въвежда отново полицейски час и задължително носене на маски

Турските управляващи направиха наложително носенето на маски в трите най-големи града и ще вкарат полицейски час по време на студентските изпити, с цел да предотвратят разпространяването на ковид. Това става след повишаването на новите случаи на фона на възобновяването на доста бизнеси.
Кметовете на Истанбул, Анкара и Бурса оповестиха, че маските ще бъдат наложителни въз основа на рекомендациите на Научно-консултативния съвет. Маските към този момент са наложителни в 47 от 81 провинции на Турция.
Вътрешното министерство съобщи, че ще бъде натрапен полицейски час на следващия ден и идващия уикенд, когато студентите в Турция ще поставят изпити. Загрижени родители и студенти приканиха за отсрочване на изпитите заради пандемията.
В Турция се следи нарастване на броя на новите позитивни случаи на COVID-19, а здравното министерство съобщи предишния месец, че дневният брой на новите случаи е към 600 единствено в Истанбул, най-населеният град с 15 милиона поданици. От началото на епидемията в Турция са доказани повече от 184 000 случая, а 4 882 души са умряли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР