Турските власти критикуваха остро Исландия за неуважително отношение към футболния

...
Турските власти критикуваха остро Исландия за неуважително отношение към футболния
Коментари Харесай

Дипломатически скандал между Турция и Исландия заради футбол

Турските управляващи подлагаха на критика остро Исландия за " неуважително " отношение към футболния ѝ тим на летището в Рейкявик.
Тимът е чакал няколко часа в паспортния надзор в неделя вечер и играчите са били подложени на интензивни инспекции за сигурност, излиза наяве от думите на отбора, оповестени от турските медии.
Говорителят на президента Ибрахим Калин употребява обществената мрежа Twitter, с цел да изрази гнева си, като жигосах " неуважението " против националния тим като " недопустимо ".
" Нашата страна и нашият народ стоят от националния тим, който ще даде най-хубавия отговор на терена ", написа той.
Фахретин Алтун, шеф по връзките на турското президентство, също съобщи, че отношението " не е в сходство с дипломатическото вежливост или спорта. "
Външното министерство издаде дипломатическа протестна нота на Исландия посредством посолството на Норвегия.
" Нямаше директно пояснение за закъснението при паспортния надзор. Чакахме три часа. Те взеха чантите на всички ", съобщи турският халф Емре Белозоглу от летището. " Това, което направиха, е неуважително ", съобщи още той.
Инцидентът идва незабавно откакто Турция победи международния първенец Франция с 2: 0 в квалификациите за Евро 2020 в събота.
С новия си управител Шенол Гюнеш Турция, завоюва всичките си три мача от надпреварата, откогато той пое отбора тази година, и тимът е с три точки пред Франция в Група Н. Те ще играят с Исландия във вторник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР